Hoofdinhoud

EEN MAKE-UP ARTIST ONTHULT LANCÔME'S BESTE WATERPROOF MASCARA

Mascara bestaat al meer dan 100 jaar, maar de beste verbetering in deze beauty-essential is misschien wel de waterproof formules.

Regen, tranen – de technologie achter deze formules is zo’n beetje tegen alles opgewassen, zodat tussentijds bijwerken niet meer nodig is. Toch zijn niet alle waterproof mascara hetzelfde. Het aanbod is enorm en als je weleens geprobeerd hebt hierin een keuze te maken, dan weet je dat deze zoektocht een hele opgave is.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de beste waterproof mascara van Lancôme? Vraag het aan de expert! German Moyano, Lancôme’s make-up artist en Education Director legt je precies uit waarop je moet letten bij het kiezen van de beste waterproof mascara en hoe deze als een pro aanbrengt (en verwijdert).

DEEL 1: KIES JOUW BESTE WATERPROOF MASCARA VAN LANCÔME

Door de jaren heen heeft Moyano veel mascara's getest tijdens fotoshoots en op zijn beroemde klanten. Welke waterproof mascara volgens hem de beste is?

"Da’s makkelijk," zegt hij. Monsieur Big Waterproof.

Een van de redenen waarom hij deze mascara altijd zo graag gebruikt is vanwege het “megavolume, het gebruiksgemak en het langdurig resultaat.”

Vooral het borsteltje heeft unieke eigenschappen waardoor deze mascara zich onderscheidt van de rest.

“Het borsteltje pakt alle wimpers mee en de textuur is zeer glad, zodat de formule makkelijk aan te brengen is. En het volume is gewoon: ‘wauw!’”

DEEL 2: ZO BRENG JE EEN WATERPROOF MASCARA AAN

Hoewel de Monsieur Big Waterproof vrijwel moeiteloos over de wimpers glijdt, wordt het aanbrengen met onderstaande tips nog makkelijker en zijn de resultaten gewoonweg verbluffend.

Zorg er allereerst voor dat je alle oogmake-up grondig (maar zachtjes!) verwijdert voordat je iets doet. Dit zorgt namelijk voor een schone basis “om klontjes te voorkomen,” zegt Moyano.

Daarna is het tijd om te preppen.

“Gebruik voordat je de mascara aanbrengt een wimperkruller om volume en een open blik te creëren de lang mooi blijft,” zegt hij.

Trek het mascaraborsteltje daarna door je wimpers vanaf de aanzet tot de puntjes. Doe dit in een vloeiende beweging en iets sneller dan dat je gewend bent.

“Je moet snel werken omdat de waterproof mascara sneller opdroogt dan de normale variant,” zegt Moyano. “De beweging is hetzelfde als bij de normale variant, maar je moet het sneller aanbrengen!”

DEEL 3: EXTRA TIPS! HAAL MEER UIT JE WATERPROOF MASCARA

Als je dunne wimpers hebt of “crazy volume” wilt, zegt Moyano, dan kun je tussen de lagen mascara een wimper primer aanbrengen, zoals Cils Booster XL “Breng een laagje, Monsieur Big Waterproof aan, daarna de Cils Booster XL en voordat deze opdroogt weer een laagje Monsieur Big Waterproof

Door de wimper primer tussen de laagjes waterproof mascara aan te brengen lijken de wimpers dikker en zijn ze voller bij de aanzet voor een intenser effect.

Wil je zeker weten dat jouw waterproof mascara tegen alles is opgewassen?

Probeer dan deze truc: “Spetter water op ja ogen! Als de mascara niet uitloopt, dan is deze de juiste voor jou.”

Een veegvaste mascara of een waterproof formule? Wanneer gebruik je welke? Moyano legt het eens en voor altijd uit.

Een veegvaste mascara is ideaal als je licht uitlopen wilt voorkomen, zoals bij vochtig weer of als je wat zweet. Een waterproof mascara is juist bestand tegen vochtige omstandigheden, zoals aan het zwembad, op het strand, bij een huilbui (denk aan bruiloften, een gelegenheid waarbij de beste waterproof mascara een “essential” is aldus Moyano).

DEEL 4: ZO VERWIJDER JE WATERPROOF MASCARA

Het mooie van waterproof mascara is dat deze intact blijft. Maar wat als je hier aan het einde van de dag toch genoeg van hebt?

Het kan een hele uitdaging zijn om waterproof producten te verwijderen zonder te vaak over wimpers te wrijven (waardoor delicate haartjes kunnen afbreken of uitvallen). Kies daarom voor een goede oogmake-up remover die geen schade veroorzaakt, zoals de Bi-Facil, Het oliedeel smelt de make-up en hardnekkige pigmenten eerst waarna het waterdeel alle resten en onzuiverheden verwijdert.

SHOP DE ROUTINE

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring