Hoofdinhoud

DE VOLGENDE GROTE STAP IN HUIDVERZORGING? HET MICROBIOOM VAN DE HUID

Welkom bij de toekomst van huidverzorging

We hebben ze allemaal vast weleens geprobeerd: de probioticadrankjes, yoghurtproducten of zelfs een glas kombucha. Wist je dat deze een voedingsbron zijn voor de triljoen sterke gemeenschap van goedaardige micro-organismen waaruit het microbioom bestaat? Door baanbrekend nieuw onderzoek naar de vele voordelen van een evenwichtig huidmicrobioom is dit nu een hot-topic, zowel in de gezondheidsindustrie als de beautywereld. Waarschijnlijk weet je al hoe belangrijk het microbioom van de darmen is. Wat je misschien niet weet is dat de huid haar eigen microbioom heeft. Door hier meer inzicht in te krijgen kunnen we de toekomst van anti-aging producten definiëren.

WAT IS HET MICROBIOOM?

In wezen is het huidmicrobioom een ecosysteem dat bestaat uit talloze soorten micro-organismen die van persoon tot persoon in type en aantal verschillen. Hoewel dit bij de geboorte van onze moeders erven, wordt het huidmicrobioom na verloop van tijd en door blootstelling aan nieuwe omgevingen voor iedereen uniek.

Toch hebben al onze huidmicrobiomen tenminste één ding gemeen: ze moeten in balans zijn voor een gezonde huid en een gezonde teint. Een evenwichtig huidmicrobioom fungeert in wezen als een onzichtbare verdedigingslinie tegen mogelijke schadelijke invloeden van buitenaf. Het speelt ook een cruciale rol in het herstellend vermogen van de huid. Deze ontdekking geeft natuurlijk nieuw inzicht in de manier waarop we onze huid moeten verzorgen.

ZO VERSTERK JE HET MICROBIOOM VAN DE HUID

Net als bij ecosystemen, wordt het microbioom ook beïnvloed door zijn omgeving. Grotere factoren zoals klimaat, leeftijd en levensstijl kunnen de samenstelling veranderen, evenals kleine, individuele factoren zoals douchegewoonten. Door het huidmicrobioom te voorzien van probiotica (dus goede bacteriën), kunnen we het voeden met huidverzorgingsingrediënten die essentieel zijn om het in balans te brengen. Bovendien kunnen probiotica nog effectiever worden ingezet door ze te combineren met prebiotische voeding.

Dankzij ons geavanceerd microbioomonderzoek hebben we nu nog meer inzicht in hoe essentieel het voor de gezondheid en het uiterlijk van de huid is dat het microbioom in balans is. Bij Lancôme benutten we het potentieel van de microbioomwetenschap alvast met de nieuwe verrijkte formule voor het Advanced Génifique anti-aging serum, dat een complex bevat op basis van 7 effectieve pre- en probiotische fracties en inwerkt op het microbioom van de huid. Natuurlijk gaat ons onderzoek gewoon door en kijken we uit naar de nieuwe inzichten die hieruit voortvloeien.

SHOP DE ROUTINE

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring