Hoofdinhoud

WAAROM EEN DROGE HUID VRAAGT OM EEN SERUM

Voelt je huid de laatste tijd extra droog aan? Daar hebben we een oplossing voor.

Een droge huid is voor de meesten onder ons een bekend fenomeen. Jouw gezicht voelt dof en strak aan en je foundation ziet er minder goed uit dan normaal. Sommigen van ons hebben er alleen in de winter last van of wanneer we gestrest zijn, terwijl anderen 365 dagen per jaar met droogte te maken krijgen. Het goede nieuws: Een droge huid kan gemakkelijk worden verholpen. Hier leggen we uit wat de oorzaak is van je uitgedroogde huid, wat het verband is tussen een droge huid en veroudering, en wat je precies kunt doen om het te verhelpen (zoals één van onze favoriete gezichtsserums voor de droge huid gebruiken). Lees verder!

HET VERSCHIL TUSSEN DROOGHEID EN DEHYDRATATIE

Om de oorzaak van je schilferige huid te begrijpen, is het belangrijk het verschil te kennen tussen een droge huid en dehydratatie. Een droge huid is een erfelijk huidtype, net als een vette of een gecombineerde huid.

Dehydratatie daarentegen is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door een tekort aan water in de stratum corneum (de bovenste laag van jouw huid) en is een veelvoorkomend symptoom van een droge huid. Invloeden van buitenaf kunnen een invloed hebben op het vochtgehalte van jouw huid: Of het nu guur weer is, een seizoensverandering, vervuiling, zonnebrand, reizen, niet genoeg water drinken of je hydraterend serum overslaan, het heeft allemaal invloed op de kwaliteit van jouw huid.

HOE DOORBREEK JE DE DROGEHUIDCYCLUS

Een droge huid kan iets cyclisch zijn, en onze levensstijl is een grote boosdoener: Niet genoeg slapen, vergeten water te drinken, een slecht dieet, roken, reizen, stress en zelfs bepaalde huidverzorgingsproducten kunnen de huid uitdrogen. Zelfs als je huid weer beter aan het worden is, kun je gemakkelijk terugvallen in een droge huid als je jouw gezicht en lichaam niet goed verzorgt. Probeer voldoende te slapen, blijf gehydrateerd en hanteer goede huidverzorgingsgewoonten. Dat betekent: reinigen, regelmatig een gezichtsserum aanbrengen en tweemaal per dag hydrateren, elke dag opnieuw.

Extreme temperaturen en vervuiling kunnen ook een negatieve invloed hebben op jouw huid. Hoewel we daar niet veel aan kunnen doen, is het een reden te meer waarom een goede huidverzorging belangrijk is. Een hydraterend serum voor de droge huid helpt je huid te beschermen tegen de elementen en voorkomt vochtverlies.

JOUW OPLOSSING VOOR JE DROGE HUID: EEN HYDRATEREND SERUM DAT JE HUIDBARRIÈRE VERSTERKT

Een gezichtsserum voor de droge huid is je favoriete beautytool wanneer je voelt dat jouw huid een dosis hydratatie of extra hulp nodig heeft om vochtverlies te voorkomen. Wat dat laatste betreft, is de eerste stap iets te vinden dat jouw huidbarrière herstelt. Daarvoor kun je terecht bij ons jeugdactiverende anti-aging serumconcentraat Concentrate Advanced Génifique activateur de jeunesse Dit serum voor de droge huid bevat een duo van probiotische fracties om je huidbarrière te helpen versterken. Als je huid echter zo droog is geworden dat ze gevoelig is geworden, d.w.z. dat ze warm en rood aanvoelt, kun je kiezen voor een meer verzachtende optie, zoals het gezichtsserum voor de gevoelige huid Advanced Génifique Sensitive.

Advanced Génifique Sensitive werkt in perfecte harmonie met het iconische serum Advanced Génifique. Wanneer je huid gevoelig aanvoelt, neem dan gedurende dertig dagen Advanced Génifique Sensitive op in je gezichtsverzorgingsroutine 's avonds na de reiniging en voor de hydratatie. Wat Advanced Génifique Sensitive zo innovatief maakt, is het pas geactiveerde dubbele concentraat, verrijkt met probiotische fracties en antioxidanten (vitamine E en ferulinezuur). De twee formules worden vlak voor het gebruik gemengd (om ze vers te houden), waardoor een doeltreffend gezichtsserum ontstaat dat de tekenen van gevoeligheid vermindert en de huidbarrière helpt ondersteunen en vochtverlies voorkomt. Beschouw dit hydraterend serum als je bondgenoot in de bescherming tegen dagelijkse agressoren en huidveroudering.

GEBRUIK DAN EEN ANDER SERUM DAT VOCHT AAN JE HUID TOEVOEGT

Je kunt ook een hydraterend serum aan je gezichtsverzorgingsroutine toevoegen om jouw huid te voeden. Absolue Oleo-Serum is een serum voor de droge huid dat een mengsel bevat van essentiële citrusolie, camellia- en babassu-olie om je huid een stralend gevoel te geven, te hydrateren en tekenen van veroudering te verminderen. Werk af met Absolue L'Extrait, onze meest luxueuze hydraterende crème, voor een gevoede huid.

SHOP DE SELECTIE

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring