Hoofdinhoud

HET GEHEIM VAN DE FRANSE VROUWEN ALLURE? HET JUISTE PARFUM

Geen enkel item in je beautycollectie geeft zo perfect uitdrukking aan de Franse benadering van het leven.

Weinig items belichamen zo volledig de Franse benadering van het leven als een parfumflacon. Van het maken tot het dragen, lijkt parfum alles te omvatten wat de Franse cultuur zo aantrekkelijk maakt. Haar sensualiteit en savoir faire, haar liefde voor esthetiek, haar streven om elke dag een of ander zintuiglijk genot te geven, hoe klein ook.

WANNEER WERD PARFUM UITGEVONDEN?

Hoewel er al duizenden jaren verschillende vormen van persoonlijke parfums bestaan, ontstond de parfumerie zoals we die vandaag kennen tegen het einde van de 18e eeuw, in de Franse stad Grasse. Daar ontwikkelden de eerste ambachtelijke parfumeurs de delicate oogsttechnieken waar parfumeurs vandaag de dag nog steeds van leren. Grasse heeft er ook toe bijgedragen dat jasmijn en roos de roi et reine (koning en koningin, respectievelijk) van de parfumerie werden. Ook vandaag nog zijn deze bloemen prominent aanwezig in enkele van de meest gewaardeerde parfums ter wereld. Bij Lancôme lenen ze hun noten aan geuren als Poême, Ô de Lancôme en het nieuwe Idôle.

FRANSE PARFUMGESCHIEDENIS

Zoals het hoort, bekijken de Fransen parfum door een enigszins filosofische bril. De reden daarvoor is simpel: geur is ontastbaar op een manier zoals andere schoonheidsproducten dat niet zijn, en geeft de drager een bepaalde kwaliteit (in plaats van bijvoorbeeld een look). Het soort gevoel dat een parfum oproept hangt grotendeels af van het geurprofiel: De citrusnoten van Ô de Lancôme en La Vie Est Belle L’Éclat, geven hen een heldere complexiteit vol joie de vivre. De zachte fruitige noten van Trésor vermengen zich met pittigere oosterse noten om een gevoel van romantiek en sensualiteit te creëren. Parfum, om het eenvoudig te zeggen, zegt iets over wie je bent.

PARFUMS VAN LANCÔME

Al bijna 85 jaar werken de parfumeurs van Lancôme aan het creëren van geuren die elke vrouw kunnen bekoren, maar toch uniek zijn qua invalshoek. Sommige zijn chic, elegant, vol vreugde, sommige helder en spontaan, andere mysterieus en vol sensualiteit. Ondanks al hun verschillen delen ze een gemeenschappelijke diepgang, complexiteit en aantrekkingskracht, die een unieke Franse geest uitstraalt. Van de eerste verstuiving tot de laatste druppel, een parfum van Lancôme intrigeert altijd, zoals alleen de Fransen dat kunnen.

SHOP DE SELECTIE

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring